Velkommen til Lyø Bed & Breakfast – en smuk oase på Lyø venter dig

Adresse

Vestensvej 5A
5601, Lyø, Danmark

Reservering

Man – Fre : 11:00 – 20:00
Lør – Søn : 11:00 – 20:00

a
Det skal du opleve

Seværdigheder på Lyø

Et gravkammer med lyd

Klokkestenen

På Lyø har man fundet spor efter 4 bopladser og 18 gravdysser – så øen har været tæt beboet tilbage i bondestenalderen. I dag er 5 af gravene bevaret og det mest kendte og interessante ligger omkring 1,4 km fra Lyø Bed&Breakfast. Man skal blot tage mod vest af Vestensvej.

Klokkestenen ligger med en skøn udsigt over vandet, men det helt særlige ved den er, at man kan få den til at lyde, som når man slår på en stor kirkeklokke. Ved at tage en stor sten og slå ind mod klokkestenens øverste del, vil man høre den dybe klang. Se hvor der er fordybninger i stenen og slå netop dér – så er vi sikre på det lykkes! Klokkestenen er en af de mest berømte seværdigheder på Lyø.

Klokkestenen
Landsbyen med 5 gadekær

Lyø by

Charmerende! Det er et ord der falder naturligt, når man går gennem Lyø By. Den lille by er charmerende, smuk og velplejet. De gamle bindingsværkshuse er fredede og gadekærene ligger som de altid har gjort. Byen har hele 5 gadekær, som er små vandhuller omkranset af grøn bevoksning. Mange af husene er omgærdet af stengærder og vejene er smalle.

Gårdene ligger placeret omkring kirken, og kirkegården, som her på Lyø er særlig. Den er nemlig – som den eneste af sin slags i Danmark – rund. De rigere husmænd er begravet på den mest synlige side af kirkegården, mens gårdmændene er begravet på den modsatte side.

I byen finder du øens købmandsforretning, hvor man er velkommen til at sætte sig og få en hyggelig sludder udenfor.

Få havørred og kysttosk på krogen

Lystfiskeri

Drømmer du om at fange din egen aftensmad? Så er det helt oplagt at tage fiskestangen med til Lyø. Her er der muligheder for at fange havørred og kysttorsk både fra land og med et par waders på. Faktisk kan du til fods eller på cykel, nå at fiske flere forskellige steder på én dag. Der er ikke langt fra den ene gode fiskeplads til den næste på lille Lyø. 

Lyø Trille er et særligt sted at fiske, da vandet bliver dybt helt tæt på land. Det gør, at man kan stå på land og fange kysttorsk. Her er også et muslingerev på den østlige side af spidsen. OBS! Området er lukket fra 1. marts til 15. juli, da ynglefuglene skal have ro.

Du kan også vælge at fiske ved sydsiden af Lyø og ved Klokkestenen. Begge steder kan du med fordel hoppe i et par waders, når du går på jagt efter de eftertragtede havørreder.

Knæk og bræk!

Fiskeri på Lyø
Hjemmelavet syltetøj, rødbeder, nye kartofler…

Køb lokalt

Når man bevæger sig rundt på Lyø, møder man flere steder små boder. Her sælges alt fra hjemmesyltede rødbeder til ny-høstede løg og hjemmestrikkede sokker. Lyø-boerne har tillid til, at folk er ærlige, så der betales med kontanter eller MobilePay.

Udvalget i boderne skifter i løbet af sæsonen, så det er altid hyggeligt at se, hvad der nu kan købes. Måske en lille souvenir? Eller en hjemmedyrket lækkerbisken? Stop op og gå på opdagelse i de hyggelige boder, når du besøger dejlige Lyø.  

fugletårn, skoven og bjerget

Vandretur på Lyø

På Lyø er der en rigtig fin ca. 12,5 km lang afmærket vandretur. Den går fra havnen, mod vest langs vandet, til fuglereservatet ved Vestersjo. Her kan man fra Fugletårnet se ud over det smukke område og spotte havterner.

Fra Vestersjo går turen sydpå gennem smukt landskab til Klokkestenen. Prøv om du kan få en dyb klokkelyd frem, ved at slå på dækstenen med en stor sten. Kan du det, må du ønske! 

Turen fortsætter langs den stenede strand mod syd, hvor der er smuk udsigt mod Als. På denne strækning kommer du forbi det sted, hvor der hver sommer holdes Ø-lejr. Herfra drejes nordpå ind mod Lyø By. Måske er det tid til en bid mad og lidt køligt at drikke? I byen er både købmand og café. 

Vandreruten går videre mod Nyskov – en ny skov, der blev plantet i 1990. Terrænet er mere bakket på denne del af øen, og efter skoven kan du bestige Bjerget, som er 16 meter højt. Udsigten herfra er fantastisk!

Turen slutter af med at man går forbi Østersjo og videre langt vandet mod havnen. Lige inden havnen går man på den dejligste badestrand – så smid skoene og få kølet fusserne af!

Følg med på siden her og få flere råd og inspiration til seværdigheder på Lyø.

 

Vådefugle Lyø
Vandring på Lyø